Apotheek Clijsters
Zoeken

Bescherm je tegen de zon!

Bescherm je tegen de zon!

De eerste zon is daar, dan willen we het liefst zo veel mogelijk buiten zijn en van de zon genieten.
Maar let op, net dan is je huid extra gevoelig voor de zon! UV-stralen afkomstig van de zon kunnen schade aanrichten aan je huid!

Je huid te veel blootstellen aan de zon, zonder je ertegen te beschermen kan er voor zorgen dat je huid vroegtijdig veroudert, verbrandt, er pigmentvlekken ontstaan of dat er zelfs letsels ontstaan die kunnen leiden tot huidkanker. 

Het dragen van aangepaste kledij, de schaduw opzoeken en het smeren van zonnecrème zijn dan ook van essentieel belang om je huid goed te beschermen.

Het dragen van aangepaste kledij zoals een zonnebril, zonnehoed, losse kledij,... kunnen je huid extra beschermen tegen de zon.
De schaduw opzoeken tijdens de middaguren (tussen 12u en 15u) is de beste bescherming tegen zonnebrand of schade aan de huid door de zon. Zo wordt je huid niet overbelast.
Daarnaast is je regelmatig insmeren met een goede zonnecrème(om de 2uur) van essentieel belang! Let er bij het kopen van een zonnecrème op dat deze voldoende bescherming biedt tegen zowel UV-A als UV-B stralen (beiden afkomstig van de zon).
Waar UV-B stralen ervoor zorgen dat je huid een bruine kleur krijgt of zelfs verbrandt, kunnen UV-A stralen (die zelfs door glas gaan en het hele jaar door aanwezig zijn) veel dieper in je huid doordringen en daar schade aanbrengen. Deze UV-A stralen kunnen aanleiding geven tot pigmentvlekken, zonneallergie, de vorming van rimpels en zelfs aanleiding geven tot huidkanker.

Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte zonnebescherming. Zo bestaat er voor elk huidtype (droge huid, vette huid met neiging tot puistjes, gels specifiek voor sporters...) wel een geschikte zonnecrème. Ook voor een zeer gevoelig huid - zoals bijvoorbeeld de huid van een baby - bestaan er geschikte zonnecrèmes met aangepaste zonnefilters. 

Voor meer info, kom gerust even langs in de apotheek en we helpen je graag verder.