Apotheek Clijsters
Zoeken

Wil jij stoppen met roken? Spreek erover met je huisapotheker!

Wil jij stoppen met roken? Spreek erover met je huisapotheker!

Wil je een gezonder, rookvrij leven maar raak je maar moeilijk verlost van die sigaret? Dan is dit het ideale moment om de stap te zetten, want de hele maand mei staat in het teken van rookstop. In onze apotheek bieden wij je advies en ondersteuning op maat om die sigaret definitief te doven.

Stoppen met roken, het is en blijft een werk van lange adem. Zo heeft 1 op de 6 Vlamingen nog steeds nood aan z'n dagelijkse sigaret, met een gemiddelde van wel 15 sigaretten per dag. Tijdens deze coronapandemie zien we dat één derde van de rokers nu méér rookt dan voorheen - en dat terwijl roken net een grote risicofactor is op een ernstig ziekteverloop bij een coronabesmetting. Diegenen die uiteindelijk beslissen om de stap te zetten naar een rookvrij leven, zullen een traject met ups en downs moeten afleggen: een roker is gemiddeld pas na 7 stoppogingen écht verlost van de sigaret.

Een sterke wil en motivatie zijn een belangrijke basis om te stoppen met roken. Maar je hebt ook goede ondersteuning nodig om je doel te bereiken: een professional die vertelt hoe je jouw doel kan bereiken, welke rookstopmiddelen daarbij kunnen helpen, en welk product het meest aangewezen is in jouw specifieke situatie. Kortom: een betrouwbare gezondheidsexpert die je advies op maat kan geven.

Daarom richten apothekers zich in de maand mei specifiek op rookstopbegeleiding in de apotheek.

Wil jij jouw goede voornemen in daden omzetten, maar weet je niet goed hoe je aan jouw rookstop kan beginnen? Kom dan zeker langs in onze apotheek en spreek ons erover aan. Wij bekijken samen met jou hoe je die sigaret in de kiem kan smoren. Zo werken we samen toe naar de Wereld Anti-Tabakdag op zondag 31 mei, en maken we Sint-Huibrechts-Lille een klein beetje meer rookvrij!