Apotheek Clijsters
Zoeken

Tournée Minérale: in februari gaan we voor alcoholvrijheid!

Tournée Minérale: in februari gaan we voor alcoholvrijheid!

Het is februari en dus wordt het startschot gegeven voor Tournée Minérale, een maand waarin we alcoholische dranken vermijden. Want hoe gezellig en onschuldig het ook lijkt om elke avond een pintje of een glaasje wijn te drinken: alcohol kan - op korte én op lange termijn - een grote impact hebben op jouw gezondheid. In dit artikel lees je vijf goede redenen om verstandig om te gaan met alcohol.

  •  Voel je fitter en beter in je vel: ons lichaam heeft zeer veel energie nodig om alcohol af te breken. Daardoor ga je je loom en suf voelen. Door geen alcohol te drinken, geef je je lever een rustpauze. Zo ga je je beter in je vel voelen: je kan je beter concentreren, je presteert beter én je kan inspanningen langer volhouden.

  • Een gezond gewicht: alcoholische dranken hebben geen enkele voedingswaarde, maar bevatten vaak heel wat suiker. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor jouw weegschaal. Door bewust om te gaan met alcohol, kan je jouw gewicht in balans houden.
  • Een gezonde huid: alcohol droogt je huid uit, waardoor deze er dof uitziet en je rimpels krijgt. Daarom is het belangrijk om je alcoholverbruik te beperken en steeds voldoende water te drinken. Zo blijft je huid gezond en straal je elke dag.
  • Een goede nachtrust: mensen beweren al eens dat alcohol het perfecte slaapmutsje is, maar niets is minder weer. Alcohol doet je dan wel sneller inslapen, maar je nachtrust zal ook veel oppervlakkiger zijn. Wanneer je regelmatig drinkt, vermindert of verdwijnt het inslaapeffect zelfs. Door een alcoholvrije periode in te lassen, zal je merken dat je rustiger en dieper slaapt.
  • Blijf gezond: overmatig drinken kan leiden tot een kater, dat hoeven we je wellicht niet te vertellen. Maar alcohol kan ook leiden tot leveraandoeningen, verslaving en zelfs kanker. Drink dus verstandig en vooral: met mate!
  • ... En dan hebben we het nog niet gehad over de centjes die je uitspaart. Bespaar op bier, wijn, gin... en gun jezelf een gezonde verwennerij of een gezellig uitstapje.

 

 

Bron: www.tourneeminerale.be